top of page

Allt börjar med sinnet

Oroa dig inte! Vänd uppochner på den där sura minen! Ta kontroll över dina tankar; var positiv och se livet från den ljusa sidan! Ta en öl och slappna av. Allt är lugnt, kompis!


Sociala medier, våra vänner och familj är fulla av råd om hur vi bör hantera vår depression, oro och rädslor! Påtvingad eller toxisk positivitet kommer i många former som kan vara svåra att upptäcka.


I dagens samhällsklimat känner många av oss att de inte kan dela med sig av sina verkliga känslor och tankar med andra av rädsla för att bli uppfattade som negativa. Det är lätt att känna sig skyldig bara för att man säger att man känner sig lite stressad eller orolig!


Känner du till fenomenet "toxisk positivitet"?

Hur man blir av med negativa tankar. Hur man blir positiv. Vägledd meditation i Stockholm

Det kommer i många former och du hittar det lätt på Instagram, Facebook, Pinterest och TikTok. Vi hittar det också i TED Talks och i allehanda självhjälpsböcker som med moderna slagord och hipster-uttryck talar om för oss att vi bör skärpa oss, som om sådana ord och uppmaningar skulle kunna lindra vår smärta och vårt lidande. Som grädde på moset uppmanas vi att sedan fortsätta i vår strävan efter positivitet och lycka; den ska tydligen finnas alleles runt hörnet!


I alla tider har vi fått höra att vi ska vara lugna och kämpa på! Den ikoniska amerikanska affischen "Keep Calm and Carry On" utformades några månader innan andra världskriget bröt ut. Dess budskap var tänkt att höja moralen och säkerställa att allmänheten skulle kunna bita ihop, göra den uppoffring och bära den börda som krävdes av den. Det är så här det fungerar! Vi matas med denna typ av budskap för att bära en börda inom oss. Så har det alltid varit, nu som då. Det är dock aldrig eller sällan som avsikten bakom dessa budskap är att lyfta fram det som egentligen är sant inom oss.


Sanningen är det viktigaste. Var finns den och hur hittar vi den?


Meditationscenter i Stockholm. Mindfulness och yoga i Stockholm

Efter pandemin och nu med alla problem som rör global uppvärmning och ekonomin är människor väldigt stressade! Positivt klingande floskler som att "kämpa på och gå vidare" duger inte längre! Faktum är att statistik indikerar att självmordsfrekvensen bland amerikanska ungdomar är högre än tidigare, och att människor generellt är mer deprimerade och stressade än förut.


Under dessa förhållanden kan man inte bara säga "ryck upp dig och gå vidare", "det kommer att bli bättre", "tänk positivt", eller "skicka ut positiva vibbar"! Eller denna klassiker: "Det kunde vara värre, kompis, andra har det mycket värre än du!"


Jag har fått samtliga ovanstående exempel kastade på mig på ett eller annat sätt. De fungerade kanske ett tag, eftersom jag gjorde mitt bästa för att ge de råd jag fick en rättvis chans! Jag ville så gärna tro att "där det finns en vilja finns det en väg"!


Efter hand insåg jag dock att jag, genom min envishet att följa denna typ av råd, grävde ner mig djupare i falskhet! Ju mer jag försökte tillämpa de råd som var baserade i toxisk positivitet, desto falskare blev jag. I stället för att bli lycklig eller lösa mina problem samlade jag på mig lager på lager av önskningar och begär! Det blev bara ytterligare en börda för ett redan plågat sinne!


Den goda nyheten: det finns en lösning


Hur man hanterar stress. Hjälp med stresshantering.

Den goda nyheten är att det nu finns ett svar! Meditation har hjälpt mig att skala bort de toxiska lagren av falskhet och avtäcka sanningen inom mig. Jag har nu mediterat i två år med hjälp av en metod där jag kastar bort falskheten inom mig och upptäcker sanningen inombords!


Meditation bör inte jämställas med ett piller som ger en omedelbar effekt, dvs. det är inte en quick-fix. Däremot fungerar meditation utmärkt bara man är villig att praktisera regelbundet över tid! Gör man bara det får man ett varaktigt resultat! Börja meditera och du kommer att se själv!


Är det inte dags att stoppa lögnerna om toxisk positivitet? Vägen till sanningen är att eliminera skräpet i våra sinnen. Tack och lov finns det en metod som gör detta möjligt! Prova meditationsmetoden där du tömmer sinnet och se hur det känns att rensa bort alla bördor, stress och rädslor inombords. Hitta sanningen inom dig och låt oss göra detta tillsammans!


Tack för jag fick dela med mig av min meditationsupplevelse.


Happy meditation! 😀🌎🙌


Antoinette

Översatt från engelska

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page