top of page

Från julstress till inre ro: En meditativ resa genom helgkaoset

Stockholm Meditation | Meditationskurser online | Meditationslärare | Företagsmeditation

"Jag drömmer om en jul hemma", går sången, men för många innebär julhelgen en stor portion stress och orealiserade förväntningar. Medan vi pyntar och klär granen är det lätt att fastna i bilder av forna tiders jular och förväntningarna på det perfekta julfirandet. I år har jag tack och lov funnit ett unikt sätt att navigera genom detta glitterfyllda kaos, nämligen meditation.


I julfilmen"The Holiday," där huvudpersonen, spelad av Kate Winslet, i sin kamp med de kringelkrokar som kärleken inte sällan tar, utbrister i ett riktigt visdomsord: "Man borde ha huvudrollen i sitt eget liv, för tusan!" Känns inte detta igen? Vi fastnar allt för ofta i de komplicerade berättelser som vi skapat för våra liv, inte minst när det gäller julledigheten.


Meditation för företag | Meditera hemifrån | Mindfulness och meditation

Det är här som meditation kommer in i bilden – konsten att subtrahera och göra sig av med föreställningar om hur livet borde vara. Genom att meditera har jag upptäckt en nyvunnen frihet från förväntningarnas och önskningarnas bojor. Jag är inte längre fjättrad av tidigare julars spöken eller orealistiska föreställningar om vad den här tiden på året borde innebära. Jag har gjort mig av med alla historier och lärt mig hur jag släpper mina tankar.


Meditationens skönhet ligger i dess förmåga att skala bort lagren av förväntan och avtäcka en enklare, mer fridfull verklighet. När jag på detta sätt städat undan min mentala oreda känner jag mig naturligt tacksam och lycklig. Julen är nu inte längre ett slagfält av orealiserade förväntningar, utan en målarduk där glädje och tacksamhet istället kan ta form.


Ja, denna jul njuter jag av nuet utan att vara tyngd av minnen från förr eller av orealistiska förväntningar på framtiden. Meditationsmetoden är mitt mentala städredskap som hjälper mig att möta julen med ett lätt hjärta och ett klart sinne.


Vägledd meditation | Meditationsvideor | Bästa meditationen | Personlig utveckling

Så, till snöfall, till bjällerklang och till allt vad denna tid bjuder, uppmanar jag dig att ge dig själv den bästa julklappen: att släppa taget. Släpp dina gamla bilder, minnena från det förflutna och de orealistiska förväntningarna på framtiden. Ta till dig enkelheten i nuet; kanske finner du att den verkliga magin med julen ligger i friheten att kunna njuta av den utan att hemsökas av gamla spöken från svunna tider?


När vi så välkomnar 2024, önskar jag dig frid, tacksamhet och lycka. Jag utbringar en skål till ett glatt och medvetet avbrott från arbetets slit – fri från tyngden av gamla bilder och fylld av den ro som kommer från att ha släppt taget.


Gott nytt 2024, och må meditationen ge dig tillfredsställelse och glädje i livet!


Skål! 🥂🤗


Antoinette

Översatt från engelska

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vägen hem

Comments


bottom of page