top of page

Jag är full av tomhet (och det är bra)!

Den här meditationen verkar aldrig sluta ge!


Vem hade trott att för två år sedan var jag redo att ge upp livet helt och hållet! Jag var full av lidande, stress och bördor. Utan att gå in på för många detaljer kan jag säga att jag blev sjuk och många saker rasade samman i mitt liv. Jag hade på något sätt trott att ingenting illa kunde hända mig som hade en obeveklig arbetsmoral och beslutsamhet. Men självklart är jag bara människa. Jag var full av sorg och ilska över saker som inte gick min väg. Jag höll fast vid många saker; förbittring och skuld över att livet inte blev som jag hade hoppats.

Hjälper meditation? Lära sig meditera.

Många av oss har liknande problem och upplevelser som gör oss utbrända, deprimerade eller frustrerade över vad som sker i livet. Hur hanterar vi detta? Ärligt talat hade jag ingen aning trots att jag verkligen hade försökt allt! Jag hade letat överallt efter 100-procentig tillfredsställelse, men kunde aldrig få det att fungera oavsett hur hårt jag än arbetade! Jag kunde inte förstå varför det var så här! Varför kunde jag inte bara få saker att fungera? Alla mina tricks och tekniker hade misslyckats! Vad mer kunde jag göra än att ge upp och skapa ännu mer kaos genom att fatta dåliga beslut som utan tvekan skulle skada alla runt omkring mig?


Jag sökte mig till meditation i ren desperation och det var rätt motvilligt som jag under våren 2021 skrev ett e-mail till Stockholm Meditation. För att helt vara ärlig så trodde jag nog inte att deras meditation kunde hjälpa mig i någon större utsträckning. Som yogalärare och även som lärare i skolan var jag inte direkt någon nybörjare. Jag hade läst många böcker om mental hälsa och yoga samt deltagit i retreater för att rena sinnet. Oavsett hur många meriter eller certifikat jag samlade på mig, hjälpte det ändå inte! Som ni kan se, jag är långt ifrån lat! Jag hade arbetat som en galning och jag var utmattad av allt.


Hur som helst beslutade jag mig för att ge Stockholm Meditation en chans. Jag träffade en guide via Zoom och han fick duga! Jag höll inte igen, utan berättade allt för honom eftersom jag inte längre hade något att förlora. Jag ville förändra hela mitt liv! Guiden berättade för mig om den 8-stegsmetod som hjälper oss att släppa taget om allt "skräp" vi håller fast vid i våra liv. Varje steg är nödvändigt för att rensa bort smärtan och stressen från våra sinnen. Jag hade hört mycket om att släppa taget, särskilt under yogaklasser. Vem känner inte till idén att släppa taget, eller hur? Hur svårt kan det vara?


Det är dock inte så enkelt för många av oss att verkligen se släppa på det vi håller fast vid i vår mänskliga sinnesvärld! Jag menar, de flesta av oss kan inte ens släppa taget om våra materiella ägodelar! Vi håller fast vid alla möjliga saker som vi identifierar oss med. Givetvis kan vi rent intellektuellt förstå att materiella föremål inte är vi, men trots det använder vi dem hela tiden för att definiera våra liv, frivilligt eller ofrivilligt. Vi är slavar till våra tillhörigheter på samma sätt som vi är för våra idéer och koncept! Meditation är resan ut ur denna falska "självbild" och in i den sanna världen!

Hantera motgångar. Må bättre.

Efter bara två korta år har jag blivit en ny människa! Jag är inte längre samma person som motvilligt skickade det där e-mailet till meditationscentret och bad om hjälp! Faktum är att jag skulle säga att jag inte längre känner igen henne. Jag minns hur mycket lidande och smärta hon bar omkring på. Jag minns och jag känner medlidande för henne, men hon är som ett spöke.


Som ni kan se, metoden har förändrat mitt liv helt och spökena bor inte längre inom mig. Jag har fortfarande mycket arbete att göra, men det är en del av resan och själva poängen! Vi är här för att avtäcka vår sanna natur och bli ett med ursprunget! Jag är så tacksam för denna möjlighet att hitta sanningen inom mig.


Jag kan inte rekommendera denna meditation tillräckligt mycket. Det är fantastiskt att känna frihet inombords.


Happy meditation! 🌻🤗


Antoinette

Översatt från engelska

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page