top of page

Sanning och överlämnande går hand i hand

Uppdaterat: 19 apr. 2023

Att släppa, ge upp eller "överlämna sig själv" innebär nåd eller grace. När man studerar till yogalärare får man lära sig att tala om för eleverna att släppa och ge upp. Det pratas mycket om att släppa, men vad betyder det egentligen? Och hur kan man ge upp något på riktigt?

Hur påverkar meditation stress?

Den här meditationen med dess åtta steg har visat mig hur man verkligen tömmer ut och hur Sanningen gradvis uppenbarar sig inifrån. Sanningen visar oss ständigt oss själva, oavsett om vi gillar det eller inte. Vi upptäcker att nuet är det enda ögonblick då vi verkligen kan se oss själva och vad som pågår i våra sinnen.


Vad väljer vi? Att se oss själva låter säkert bra, men frågan är om vi verkligen vill se oss själva? När vi ser att våra gamla vanor, alla våra knep och listigheter, inte längre fungerar och att de inte ger oss någon tillfredsställelse, är vi då verkligen redo att ge upp dem? Eller väljer vi att låta dem köra oss i botten?

  • Väljer vi att låta distraktionerna i vårt sinne kasta oss runt som en kork på öppet hav eller kommer vi att vara uppmärksamma på vad som händer inom oss och släppa taget?

  • Vill vi tro på vår sinnesvärld, som består av oräkneliga känslor och tankar – tankar på det förflutna och på framtiden? Vill vi tro på dessa oräkneliga tankar som hela tiden snurrar i huvudet? Eller vill vi se dessa tankar som det skräp de faktiskt är?

Jag har valt att se mig själv, meditera och släppa taget. Att meditera och tömma ut har räddat mig från skräpet i mitt sinne.


Det kan krävas mod för att släppa det vi bär på Varför skulle det krävas mod för att meditera? När man mediterar ser det ju ut som om man inte gör någonting! Jag har alltid varit en aktiv person och varit väldigt stolt över min aktiva livsstil. För mig var det en utmaning att sitta stilla och se mig själv. Vi amerikaner är personer som tar för oss av livet och aldrig sitter stilla. Jag trodde att det var så man skulle leva, att det var sant. Jag köpte dessa lögner med hull och hår!


Det är tufft ibland; att verkligen ge upp och lita på universum är en resa. Men jag inser att det förhållandet att jag kan ägna mig åt den här meditationen är en gåva. Enligt ett kinesiskt ordspråk börjar en resa om tusen mil med ett enda steg. Steg för steg gör jag så den här meditationen och den har gjort mig till en mer tacksam och modigare person än jag någonsin trott vara möjligt.


Att tömma ut och ge upp sig själv är frihet från falskheten i bildvärlden. Det är fantastiskt!


Antoinette

Översatt från engelska.

45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Är allt ett?

Commentaires


bottom of page