top of page
  • Skribentens bildJan

Måste man äta ”rätt” och leva ”rätt” för att meditera?

Uppdaterat: 19 apr. 2023

För några år sedan var jag på en meditationsretreat där man under meditationen skulle sitta

blickstilla i upp till en timme.


När det var matdags var det vegetarisk kost som gällde, och det var underförstått att man skulle äta vegetariskt även när man så småningom skulle åka hem och fortsätta meditera. Inget fel på vegetarisk kost, men är det verkligen nödvändigt för att nå resultat? Något sa mig att det knappast kunde vara nåt absolut nödvändigt, men… vad vet jag?”, tänkte jag.


Meditationsgrupper Stockholm | Gratis meditation

När jag så började med den här meditationen fanns inga krav på i vilken ställning jag skulle meditera, inga krav på hur jag skulle leva mitt liv. Det tyckte jag om. Och det tycker jag fortfarande om. Jag lever mitt liv utan förbud eller påbud samtidigt som jag mediterar i full personlig frihet.


Jan


37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page