top of page

Vägen hem

Efter att ha bott i ett främmande land i över 28 år har tanken slagit mig om jag inte borde flytta hem till USA. Men, var är egentligen hemma? Har du någonsin funderat över var din sanna hemvist är någonstans? Är ditt riktiga hem där du befinner dig just nu eller är det kanske den stad du växte upp i eller det land du föddes i? Var är ditt riktiga hem? Om man funderar närmare på det kan man se att inget av dessa svar är korrekt.


Meditation Meditationscenter Mindfulness Yoga Avslappning Personlig utveckling Guidad meditation Meditationskurser Stresshantering Andlig utveckling

Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag flyttat i mitt liv. Hela min barndom präglades av ständiga uppbrott. Gång på gång blev jag uppryckt från olika så kallade hem. Nyligen blev det ännu en flytt, denna gång efter ett 20 år långt äktenskap. Skilsmässa är i sig också uppryckande. Över hälften av befolkningen i vår del av världen går igenom den här typen förändringar i livet. Om man tänker på det lever vi alla i ständig förändring och metamorfos. Det är allt vi gör, vi utvecklas och förändras.


Man kan säga att vi i grunden är en påse med föreställningar och vanor. Vi samlar alla våra minnen som är baserade på våra bilder från det förflutna i våra egna sinnen. Vi går omkring och kallar något, dvs. materiella ting, "hemma" om det överensstämmer med vår föreställning om "hemma". Vi säger kanske att "det här huset" är mitt "hem".


Oavsett om vi kallar vår nuvarande plats hemma eller om vi reserverar termen "hemma" till en bild av vår uppväxtort spelar det ingen roll. Poängen är att vi alla letar efter något som får oss att känna oss hemma, en plats där vi äntligen kan vara trygga. Vi letar efter något eller någon som kan fylla en inre rädsla av hemlöshet eller avsaknad av tillhörighet.


I mitt fall försökte jag att ständigt hålla mig sysselsatt för att inte behöva konfronteras med min rädsla för att inte höra hemma. Jag har en vana att överdriva och överprestera. Det kan låta som en positiv drivkraft, men är i verkligheten en form av flykt. Vanan att vara i ständig rörelse och kämpa hårt går djupt i mig. Tanken på att inte kunna hitta en trygg plats, ett "hem", är så skrämmande och stressande att det i sig kan orsaka sjukdom. Vi kan lätt se detta i världen och i oss själva.


Hur finner vi vårt riktiga hem?

Inre ro och svar på alla frågor | meditationskurser i Stockholm | Stockholm Meditation

Ett hus av trä är bara det. Allt omkring dig är gjort av material som är förgängliga. Det finns inget beständigt i yttre ting och de kan därför aldrig utgöra ett sant hem. Om du börjar att utöva meditationen där du kastar bort falska bilder kan du börja se ditt riktiga hem som är en plats i ditt inre som är evig och oföränderlig.


Det är sannerligen glädjande nyheter. Genom att släppa falskhet upptäcker jag mer och mer av den sanna platsen inom mig. Jag har hittat hem på riktigt. Vilken lättnad! Finns det något viktigare än detta? Vem skulle inte vilja finna sitt riktiga hem?


Så här i efterhand är jag väldigt tacksam för all den oro och stress som jag upplevt i livet. Det är tack vare den som jag började meditera; alla mina problem och mitt lidande gjorde så att jag kunde finna vägen till sanningen. Vårt sanna hem finns inom oss och har alltid funnits där! Allt vi behöver göra är att följa metoden för att upptäcka det.


Livsfrågor, livsval, svåra beslut, meditation

Det står nu klart för mig att vi har valet mellan att följa våra gamla sinnesvanor som fördunklar vårt riktiga hem eller att stoppa all galenskap här och nu! Vi är lyckligt lottade eftersom vi kan bege oss hem nu på en gång! Vi har GPS:en för att hitta hem.


Jag är så tacksam att kunna dela den här meditationsupplevelsen med dig och jag hoppas att den hjälper dig att se att ditt riktiga hem är tillgängligt för dig här och nu bara du vänder blicken inåt istället för utåt.


Tack för att jag får dela mer av den här meditationen med dig. Låt oss finna vårt sanna hem!


Happy Meditation!😊


Antoinette

Översatt från engelska

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page