top of page
  • Skribentens bildJan

Det måste vara härligt att vara hund! 🐶

Uppdaterat: 19 apr. 2023

Hur ser vår vardag ut egentligen? Ja, vi uträttar saker, men framförallt tänker vi. Och vi tänker

mycket. Vissa tänker väldigt mycket. Tänkandet är förstås bra när man t.ex. ska fundera ut hur man ska lösa en uppgift. Men det mesta av tänkandet är improduktivt och bara till besvär. Behandlar min vän mig verkligen bra? Är den här semestern lika bra som den förra? Varför blev jag så illa bemött? Tänk om jag blir av med arbetet!


Tänkandet leder till oro och ängslan. Det leder till depression. Och tänkandet hindrar en från att leva i nuet. Finns det levande varelser som lever på ett annat sätt? Hur gör t.ex. en hund?


Jag har själv en liten hund och har kunnat observera hans sätt, och ja, han lever hela tiden i nuet. När jag kommer hem kommer hunden rusande och är jätteglad över att jag nu är hemma. Han förebrår mig aldrig: ”VAR har du varit? Så LÄNGE du varit borta?” Inget grubblande över det som varit, inget grubblande över det som komma skall, bara ett liv i nuet. Blir bara de basala behoven tillfredsställda är han glad och lycklig. Det måste vara härligt att vara hund!


Kanske kan vi också bli som en hund?? Jo, med meditationen där man kastar bort saker ur sitt sinne kan vi faktiskt komma en bra bit på vägen. Det kan bli härligt att vara människa!


Jan

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page