top of page

Min migrän är i stort sett borta

Uppdaterat: 26 juni 2023

Oavsett om din smärta är relaterad till migrän eller andra kroniska sjukdomar finns det en metod som verkligen fungerar! Och nej, det är inte en medicin eller någon quick fix.


Migränhuvudvärk är vanligare idag än någonsin tidigare.


Världshälsoorganisationen (WHO) rankar migrän som en av de 10 mest funktionsnedsättande medicinska sjukdomarna på jorden. Uppskattningsvis lider upp till 148 miljoner människor i världen av kronisk migrän. Jag var en av dem.


Kroniska sjukdomar ger upphov till lidande på grund av utmattning, oro, stress och tvivel. För att inte tala om depression på grund av den stress och ångest som uppstår till följd av att inte kunna leva sitt liv på det sätt man vill!


Hur jag fann mitt botemedel

Meditation har hjälpt mig hantera min migrän | Guidad meditation i Stockholm | Meditationscenter | Enkel meditation | Meditation för nybörjare

Jag själv har lidit av kronisk migrän under många år och har provat otaliga metoder och mediciner för att bryta den onda cirkeln som kronisk smärta skapar. Bland mycket annat provade jag olika typer av meditation; jag utbildade mig till och med till yoga- och mindfulnessinstruktör. Dessvärre var det inget av detta som fungerade för mig och jag höll på att ge upp.


Min syster och hennes man, som är bosatta i USA, hade provat en meditation som gick ut på att tömma sinnet. De rekommenderade båda mig att att prova. Eftersom jag bor i Norge blev jag rekommenderad att kontakta Stockholm Meditation som lär ut samma meditationsmetod som min syster och hennes man hade utövat. Två år senare har jag deltagit i regelbundna meditationssessioner via Zoom och kan konstatera att jag mår så mycket bättre!


Även om jag vill vara försiktig med att göra några medicinska utfästelser om meditationens effekter, vill jag framhålla att min migrän i stort sett har upphört efter att jag börjat att meditera hos Stockholm Meditation. Förr kunde jag ha upp till arton attacker i månaden och nu har jag bara några få!


Vad gör jag annorlunda idag?


Migränattackerna inträffar betydligt mer sällan och attackerna är mycket kortare eftersom jag aktivt tillämpar meditationen i mitt dagliga liv.


Innan jag började meditera (för ungefär två år sedan), brukade jag, när jag upplevde ångest eller oro, distrahera mig själv. Jag höll mig "upptagen" genom att ägna mig åt intensiv träning, ta kurser och skaffa olika examen. Att agera på det här sättet kunde få mig att tillfälligtvis känna mig bättre, men det var inte någon långsiktig lösning. Det var bara ett sätt för mig att svepa problemen under mattan och låtsas att de inte fanns där. Självklart är människor olika och har olika sätt att hantera sina svårigheter; medan jag var väldigt fysiskt aktiv, kan vissa försöka undvika sin smärta genom att distrahera sig med sociala medier eller Netflix, eller bli helt passiviserade och inte förmå sig att göra något produktivt. Oavsett hur man agerar är det i slutändan ändå detsamma: ett undvikande av att ta itu med roten till problemet.


Tack vare den självintrospektion jag gjort när jag mediterat har jag kommit till insikt om hur hur min migrän triggas av och blir värre när jag undertrycker mina känslor. Meditationen har gett mig ett effektivt verktyg för att släppa mina stressrelaterade tankar och känslor samt mina rädsla för att inte må bra eller kunna hantera min situation. På det sättet har jag kunnat bryta mönstret för hur jag tidigare hanterade stress och oro.


Hjälper meditation mot migrän? Hur mediterar jag?

Nu är det så självklart för mig tömma sinnet istället för att hålla fast i eller undertrycka orostankarna. Som jag berättat ovan har det medfört positiva effekter för min hälsa. Migränen har kraftigt reducerats och jag känner mig fri och bekväm med mig själv som aldrig förr! (Nej, jag arbetar inte för denna meditationsgrupp och jag får inga pengar för att säga detta!)


Jag njuter av mitt liv mer än någonsin tidigare och jag känner mig mer självsäker, lugn och samlad. Jag hoppas att du som läser detta kan finna ett hopp i denna information. Det finns en väg ut!


Tveka inte att kontakta Stockholm Meditation för mer information och få svar på alla dina frågor! Varför vänta? Jag känner mig tacksam för att få dela med mig av denna upplevelse med dig.


Happy meditation och tack! 🌻🙏


Antoinette

Översatt från engelska

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page